Iswari Spirulina BIO 125g

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 
 
Dostupnost Skladem (8 ks)
Běžná cena 189 Kč
Ušetříte 20 Kč (–11 %)
Cena vč. DPH 169 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 0034
Značka Iswari Superfoods, s.r.o.
Kategorie ZELENÉ POTRAVINY
 

Iswari BIO Spurilina prášek 125g

Iswari Spirulina je zelenomodrá řasa, která se vyskytuje zejména v jezerech tropických a subtropických oblastí a v říčních tocích. Je velice bohatá na kvalitní bílkovinu (58 % proteinů, např. maso 25 %, vejce 50 %) obsahující všechny aminokyseliny. Kromě toho je spirulina skvělý detoxikant, zdroj beta-karotenů, vitamínů, antioxidantů a řady zdraví velmi prospěšných látek. Spirulina v práškové lehce stravitelné formě a chutná podobně jako ostatní řasy. Lze ji tedy použít do salátů, polévek, kuskusu, rizota, guacamole, rýže (sushi), apod.

  • Skvělý detoxikant
  • Mimořádně vysoký obsah kvalitní bílkoviny
  • Bohatý zdroj antioxidantů, beta-karotenů a vitamínů
  • Zvyšuje imunitu
  • Podrobný popis

Spirulina je jednou z nejstarších forem života na zemi. Jako součást jídelníčku byla známa již některými prastarými kulturami. Např. pro obyvatele dnešní oblasti Mexico City byla po několik tisíciletí hlavním zdrojem vysoce kvalitní bílkoviny. Je známo, že Aztékové ji konzumovali před příchodem Španělů společně s kakaem.

Spirulina má velmi vysokou nutriční hodnotu díky mimořádně vysokému podílu bílkovin a absenci celulózy v bunečné stěně. Proto je vhodná jako potravinový doplněk pro osoby se sníženou schopností příjmu potravin. Ze všech živých organismů je podíl bílkoviny u spiruliny nejvyšší – mezi 65 % až 71 %. Kromě toho protein spiruliny obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Proteiny se nejen podílejí na tvorbě svaloviny, ale jsou důležité i pro celkový metabolismus. Pokud si uvědomíme, že při tepelné úpravě masa a vajec je zhruba 50 % bílkoviny zničeno, stává se spirulina výborným doplněkem naší potravy.

Obsahuje mimořádně vysoké hodnoty antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu, zeaxantinu a phycocyaninu.

Dále ve spirulině nalezneme velmi vysoké hodnoty gama-linolenové kyseliny (GLA), která patří mezi nenasycené mastné kyseliny.

Byla provedena studie na 270 dětech žijících v zamořené oblasti Černobylu, které trpěly zvýšenými alergickými reakcemi. Jejich stav se razantně zlepšil po šesti týdnech požívání 5 g spiruliny denně.

Spirulina působí na naši imunitu díky vysokým obsahům beta-karotenu, lipo-polysacharidům LPS a phycocyaninu.

Aminokyseliny a sacharidy obsažené ve spirulině se velmi lehce vstřebávají. Tím jsou v krvi udržovány dostatečně vyskoké hladiny těchto látek a tak mozek nevysílá časté signály hladu.

Z vitaminů je spirulina bohatá na vit. sk. B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - ten v případě spiruliny na základě výzkumů nezvyšuje jeho množství v krvi, avšak společně s phycocyaninem napomáhá využití železa pro krvetvorbu), vit. E a H. Z minerálů pak spirulina obsahuje celé spektrum stopových prvků, např. draslík elektrolytická rovnováha), fosfor (hustota kostí, trávení), hořčík (zdraví kostí a zubů, činnost svalů a srdce, vstřebávání vit. C, B a bílkovin), mangan (činnost enzymatického systému, stabilizace hladiny cukru v krvi), selen (antioxidant), vápník (zdraví kostí a zubů, přenos nervových vzruchů), zinek (enzymatická složka), železo (složka hemoglobinu, přenos kyslíku).

Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v řase spirulina na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů. Děkujeme za pochopení!

Poznámka: Výše uvedené informace jsou extraktem z publikace Zelené potraviny (vydal Ratio Bona v roce 2010) a nejsou zdravotním tvrzením! Účelem textu uvedeného na této stránce není vzbudit u případného konzumenta dojem, že u něho nastanou jakékoli fyziologické změny, protože produkt nebyl klinicky testován dle podmínek Evropské komise.

Způsob použití:

Spirulina má podobnou chuť jako jiné řasy. Přidejte malou lžičku do polévek, salátů, ovocných či zeleninových šťáv, apod. Přidejte 1 lžičku do jablečného či jiného moštu a vytvořte si tak energetický nápoj. Důležité je používat spirulinu jen v pokrmech teplých do 40 st. C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Spirulinový zelený džus: 2 jablka, čerstvý zázvor o velikosti půlky prstu, 1 lžička spiruliny v prášku, šťáva z půlky limetky nebo citronu, hrst špenátu. Rozmačkejte a hned vypijte (můžete vše scedit nebo rovnou vypít).

Upozornění: Pravidelná konzumace spiruliny není vhodná pro těhotné a kojící ženy, protože toxické látky se vylučují mj. tělními tekutinami vč. mateřského mléka!

Nutriční hodnoty Spiruliny ve 100 g:

Energie 290 kcal/1214 kJ

Proteiny 57,50 g

Tuky 7,70 g

Sacharidy 23,90 g

Vláknina 3,60 g

Sodík 1048 mg 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení

 
 

 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.