Kulau 100% Bio kokosová mouka 80g

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 
 
Dostupnost Skladem (3 ks)
Měrná cena 61,25 Kč / 100 g
Cena vč. DPH 49 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 4634
Značka Kulau
Kategorie BIO POTRAVINY
 

Kulau 100% Bio kokosová mouka 80g

100% BIO kokosová mouka od Kulau si nás získala především svým zdravým složením a mnohostranným využitím v kuchyni. Kokosová mouka Kulau se vyrábí z kokosové dužiny čerstvě sklizených zralých kokosových ořechů. Je jemně mletá, s lehce sladkou chutí. Pokud vaříte zdravě, nebo se k tomu chystáte, neměla by Vám tahle vychytávka v kuchyni chybět! Vysoký podíl vlákniny a bílkovin dělá totiž z kokosové mouky výjimečně zdravou alternativu běžné pšeničné mouce.

Složení: 100% bio kokosová mouka. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství.

Výživové údaje kokosové mouky na 100g:

  • Energetická hodnota 1441kJ/348kcal
  • tuky 12g (z toho nasycené mastné kyseliny 11g)
  • sacharidy 22g (z toho cukry 21g)
  • bílkoviny 16 g
  • sůl 0.1g
  • vláknina 43g

Výroba kokosové mouky:

Kokosová mouka Kulau se vyrábí z tzv. kopry. Kopra je kokosová dužina, která zůstane po vylisování kokosového oleje. Vysušená dužina se na jemno namele na kokosovou mouku. Zbytky hnědých slupek na kokosovém ořechu pak způsobují jemně žlutohnědou barvu mouky. Každých 100g BIO kokosové mouky Kulau nejdeme neuvěřitelných 43g vlákniny a k tomu ještě 16g bílkovin a spoustu minerálních látek. I obyčejná bábovka bude s kokosovou moukou mnohem zdravější! Kokosovou mouku lze kombinovat s všemi druhy muk, jak bezlepkových, tak klasických.

Použití kokosové mouky:

Kokosová mouka Kulau má lehce nasládlou chuťjemnou kokosovou vůni a hodí se perfektně jako velmi zdravá bezlepková přísada do koláčůomáček, polévekdezertůsmoothies. Tato mouka je zcela bez lepku, pokud se z ní tedy chystáte připravit zdravou bábovku, nebo třeba palačinky, mějte na paměti, že je třeba přidat navíc jedno vajíčko, nebo xantanovou gumu, aby těsto lépe drželo a nerozpadalo se. Díky přirozeně nasládlé chuti kokosové mouky navíc můžete přidávat při vaření méně cukru. Nasypat si ji můžete dokonce jen tak třeba do jogurtu s ovocem. Díky svému složení vylepší výživovou hodnotu i chuť každého jídla!

Kokosová mouka v našem jídelníčku?

Vysoký podíl vlákniny a absence lepku v této BIO kokosové mouce napomáhá správnému fungování celé trávicí soustavy. A správně fungující trávení je základem našeho pevného zdraví, protože pomáhá našemu tělu přirozeně se zbavovat toxických odpadních látek. Bezproblémové trávení je základní prevencí celé řady chorob, například rakoviny tlustého střeva, cukrovky, kožních potíží, apod. Navíc, stejně jako kokosový olej, také kokosová mouka obsahuje velmi praktickou kyselinu laurovou, která hraje hlavní roli v tvorbě a posílení lidského imunitního systému. Kyselina laurová se díky středně dlouhému řetězci molekul zároveň snadněji tráví, rychle se přeměňuje na energii a neukládá se do tuků. Kokosovou mouku ocení, kromě běžných strávníků, především lidé s celiakií (alergií na lepek).

Největší zastoupení v kokosové mouce zaujímá vláknina. Jde přibližně o 43% objemu. Proč ale vlákninu tolik vyzdvihujeme? Vláknina je totiž klíčovou složkou pro nejen správné trávení. Pokud má člověk správně fungující trávicí trakt, pak snižuje riziko usazování škodlivých látek v těle. Právě díky oné vláknině ale kokosová mouka nepřímo napomáhá také k lepší regulaci cukru v krvi. Stejně tak neobsahuje laktózu. To je další super výhoda, která nás prostě baví a jsme rádi, že o ní víme. Samozřejmostí je její 100% přírodní původ, jinak bychom jí přece neoznačovali za BIO. Kokosová mouka od Kulau je také vhodná pro vegany.

BIO kokosová mouka je vyráběná z kokosových ořechů od malých farmářů na Filipínách a Srí Lance. Hlavní část výroby mouky se odehrává přímo na farmách. Ihned po sklizni se kokosová dužina nechá chvíli schnout. Pak se z ní lisuje olej a zbylá dužina se dosuší a jemně namele na mouku. Takto zpracovaná surovina je následně převezena do Německa, kde se podrobí testům kvality a je balena do vysoce kvalitních ekologických papírových obalů.  A co se vlastně děje se zbytkem ořechu? Nebojte, zužitkuje se naprosto vše. Z kokosových vláken se vyrábějí například matrace a z kokosových skořápek pak třeba skvělý zahradní substrát.  Použití kokosové mouky je opravdu jen a pouze na možnostech a šířce vaší fantazie. Kaše, dezerty, smoothies, zahušťování omáček, nejrůznější posypky, to všechno z kokosové mouky vykouzlíte raz dva. A všechno to chutná neskutečně dobře!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení

 
 

 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.